glasvezel buitengebied

Woont u in het buitengebied van de gemeente Lochem en heeft u traag internet?

Nog even geduld. In de tweede helft van 2019 kan het buitengebied van Harfsen, Kring van Dorth en verdere omgeving ook beschikken over snel internet. Dan moet minimaal 50% van de bewoners van dit gebied zich inschrijven voor het aanleggen van glasvezel. Het glasvezelproject is begonnen op initiatief van de gemeente Lochem en kende een moeizame start. Inmiddels zijn er twee aanbieders. Dat zijn Digitale Stad Lochem en Glasvezel Buitenaf. Beide ondernemingen hebben het voornemen om glasvezel te gaan aanleggen als 50% van de betrokken bewoners in de gemeente, glasvezel tot in de meterkast wil hebben.

Digitale Stad Lochem en Glasvezel Buitenaf hebben de bewoners in het buitengebied zonder glasvezel al per brief geïnformeerd. De aanbiedingen kennen namelijk verschillen. Dit kan het lastig maken om te kiezen tussen de twee aanbiedingen. Om de bewoners in het buitengebied van Harfsen, Kring van Dorth te helpen, is door de vereniging Plaatselijk Belang Harfsen-Kring van Dorth en de glasvezel ambassadeurs een brief opgesteld waarin u de aanbiedingen kunt vergelijken.

Het is zowel voor particulieren als voor bedrijven van belang dat tot aanleg van het glasvezelnet kan worden overgegaan. Bij maximale inschrijving op de aanbieding van één van beide ondernemingen kan de limiet van 50% worden gehaald. In mei zal bekend worden welke onderneming met de aanleg gaat beginnen.

Hieronder hebben wij de vergelijking op genomen op basis van de bij ons bekende informatie. Definitieve schriftelijke uitwerking blijft een zaak tussen partijen.

Heeft u verder nog vragen of vindt u het moeilijk welke aanbieder u moet kiezen neem dan gerust contact op met een van onze ambassadeurs die hieronder staan.

Ze staan u graag te woord.

Gerard Dashorst                                Joep Didden

Reeverdijk 13                                       Belterweg 9

06-22 05 96 99                                  06-30 70 72 00

gerard.dashorst@planet.nl          joep.didden@live.nl

 

Mathijs Groot Koerkamp              Wim Langeler

Braakhekkeweg 8                              Braakhekkeweg 11

06-43 46 02 53                                  06-23 80 38 47

mathijsgk@hotmail.com                 wim@live.nl