Leefbaarheid | Dorpskarakter Harfsen-Kring van Dorth

Commissie Leefbaarheid | Dorpskarakter Harfsen-Kring van Dorth

Na de realisatie van ons nieuwe “Dorpshart” is deze commissie bezig geweest met het samenstellen van een werkgroep van vrijwilligers om het gerealiseerde groen aan de Lochemseweg en Bielderweg te gaan onderhouden. Gelukkig zijn we hierin geslaagd! Met een groep van 12 tuinmensen hebben we het afgelopen seizoen het groen mogen onderhouden. Dankzij deze vrijwilligers ligt het groen in ons dorpshart er mooi bij!

We mogen elk jaar genieten van de “Hanging Baskets”, een reeks prachtig mooie bloemstukken verdeeld langs de Lochemseweg (in de 30km zône) en rondom het marktplein. Hier hebben we veel positieve reacties op gehad. De ronde bloembakken aan de Lochemseweg worden al jaren onderhouden door Roel Voskamp. Al met al geeft dit alles Harfsen een groen en fleurig aangezicht.

De aanschaf van een tent voor Harfsense activiteiten blijkt ook een schot in de roos. Er wordt veelvuldig door de verenigingen van Harfsen gebruik van gemaakt. Vaste sta plekken zijn gerealiseerd bij Hoeflo, op het marktplein en op de verhoogde muziekplek op het gazon aan de andere zijde van de Lochemseweg. Ook kunnen inwoners van Harfsen gebruik maken van de tent tegen een redelijke huurprijs. Ook hier hebben we een leuke fanatieke groep vrijwilligers voor kunnen vinden, die er elke keer voor zorgen dat de tent goed en stevig opgebouwd en afgebroken wordt.

Elk voorjaar organiseren we, in samenwerking met de Beatrixschool, tijdens NL Doet een schoonmaakactie in en rond ons mooie dorp. Samen met vele vrijwilligers. Rode draad is dat alle kinderen van de school meehelpen met een schoonmaak activiteit; de jongste kinderen in en rondom de school, de oudere kinderen buiten de school. “Gewapend” met knijpers en vuilniszakken, geleverd door Circulus Berkel, speuren ze samen naar allerlei afval, zodat aan het eind van de morgen Harfsen er weer spic en span er uit ziet. Ook dankzij de bijdrage van het Oranjefonds, hebben we het schoolplein al kunnen verfraaien met fruitbomen, bloemen, bollen, bomen en struiken.

Zorg en Welzijn valt ook onder deze commissie

Namens de commissie,

Wim Wichers en Deodata Strookappe

Scroll naar boven