Groenbeheer

Groenbeheer en Natuurwerkgroep

Na de realisatie van ons nieuwe “Dorpshart” is deze commissie bezig geweest met het samenstellen van een werkgroep van vrijwilligers om het gerealiseerde groen aan de Lochemseweg en Bielderweg te gaan onderhouden. Gelukkig zijn we hierin geslaagd! Met een groep tuinmensen hebben we het het groen mogen onderhouden. Dankzij deze vrijwilligers ligt het groen in ons dorpshart er mooi bij!

We genieten in de zomer van de “Hanging Baskets”, een reeks prachtig mooie bloemstukken verdeeld langs de Lochemseweg (in de 30km zône) en rondom het marktplein. Hier hebben we veel positieve reacties op gehad. De ronde bloembakken aan de Lochemseweg worden al jaren onderhouden door Roel Voskamp. Al met al geeft dit alles Harfsen een groen en fleurig aangezicht.

De aanschaf van een tent voor Harfsense activiteiten blijkt ook een schot in de roos. Er wordt veelvuldig door de verenigingen van Harfsen gebruik van gemaakt. Vaste sta plekken zijn gerealiseerd bij Hoeflo, op het marktplein en op de verhoogde muziekplek op het gazon aan de andere zijde van de Lochemseweg. Ook kunnen inwoners van Harfsen gebruik maken van de tent tegen een redelijke huurprijs. Ook hier hebben we een leuke fanatieke groep vrijwilligers voor kunnen vinden, die er elke keer voor zorgen dat de tent goed en stevig opgebouwd en afgebroken wordt.

Namens de commissie,

Ko Poot, Jan Smale en Jan Addink

Scroll naar boven