Groenbeheer

Groenbeheer en Natuurwerkgroep

Na de realisatie van ons nieuwe “Dorpshart” is deze commissie bezig geweest met het samenstellen van een werkgroep van vrijwilligers om het gerealiseerde groen aan de Lochemseweg en Bielderweg te gaan onderhouden. Gelukkig zijn we hierin geslaagd! Met een groep van 12 tuinmensen hebben we het afgelopen seizoen het groen mogen onderhouden. Dankzij deze vrijwilligers ligt het groen in ons dorpshart er mooi bij!

Verder hebben we deze zomer voor het eerst mogen genieten van de “Hanging Baskets”, een reeks prachtig mooie bloemstukken verdeeld langs de Lochemseweg (in de 30km zône) en rondom het marktplein. Hier hebben we veel positieve reacties op gehad. De ronde bloembakken aan de Lochemseweg worden al jaren onderhouden door Roel Voskamp. Al met al geeft dit alles Harfsen een groen en fleurig aangezicht.

De aanschaf van een tent voor Harfsense activiteiten blijkt ook een schot in de roos. Er wordt veelvuldig door de verenigingen van Harfsen gebruik van gemaakt. Vaste sta plekken zijn gerealiseerd bij Hoeflo, op het marktplein en op de verhoogde muziekplek op het gazon aan de andere zijde van de Lochemseweg. Ook kunnen inwoners van Harfsen gebruik maken van de tent tegen een redelijke huurprijs. Ook hier hebben we een leuke fanatieke groep vrijwilligers voor kunnen vinden, die er elke keer voor zorgen dat de tent goed en stevig opgebouwd en afgebroken wordt.

Dankzij de bijdrage van de opbrengst van de jaarlijkse rommelmarkt, kunnen we nu ook een 2-tal zijvlakken voor de tent bestellen, zodat we ook nog meer windvrij in de tent kunnen zitten.

Op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van een Natuurwerkgroep, ontstaan onder invloed van het nieuwe dorpsplan. Wanneer deze werkgroep van start gaat en met welk concreet programma voor de komende periode laten we weten via onze website en Facebook.

Namens de commissie,

Wim Langeler en Hans Enderink

Scroll naar boven