* Op 10 december 2021 verstuurd naar de pers

Harfsense dorpsraad gaat inventariseren:

Wat zijn de consequenties van de opheffing van buslijn 56?

Nu buslijn 56 sinds afgelopen zondag (12 december) niet meer rijdt, zijn inwoners van Harfsen meer aangewezen op eigen vervoer of andere oplossingen. Hoe creatief moeten door dorpsbewoners oplossingen worden gevonden? Gaan studenten voor een paar uurtjes les geen moeite meer doen om naar Lochem, Borculo, Deventer of bijvoorbeeld Enschede te reizen? Plaatselijk Belang Harfsen-Kring van Dorth (PB) wil graag de problemen en gekozen oplossingen inventariseren.

PB heeft zich sterk gemaakt voor het behoud van deze, voor de leefbaarheid van het dorp cruciale buslijn, maar desondanks is die opgeheven. Om gemeente en provincie te laten weten hoezeer de Harfsenaren hierdoor gedupeerd zijn en op die manier opnieuw druk uit te kunnen oefenen om de dienstregeling in de (nabije) toekomst te herzien, wil PB de inwoners van Harfsen-Kring van Dorth begin januari 2022 enquêteren. Dan is er voldoende beginnend inzicht in de effecten van de opheffing van de lijn. In die enquête zullen onder andere de volgende vragen aan de orde komen:

  1. Hoe heb je het vervoersprobleem voor jezelf opgelost, waar liep je tegenaan?
  2. Maak je gebruik van de spitsbus en zo ja, hoe regel je dan de terugreis?
  3. Heb je te maken met hogere kosten nu buslijn 56 is opgeheven en zo ja, hoeveel meer geld ben je kwijt?
  4. Wat is je grootste probleem: vervoer naar school, werk, station Lochem of Deventer of bijvoorbeeld het feit dat je aansluitingen mist op andere OV-voorzieningen?

Mocht u eerder al willen reageren of op voorhand andere punten voor de enquête willen inbrengen dan zien we je reactie tegemoet via secretaris@plaatselijkbelangharfsen.nl  of via een bericht op onze website www.plaatselijkbelangharfsen.nl.

PB vraagt eveneens aandacht voor het proces. Het kan niet zo zijn dat opnieuw zonder overleg en met oneigenlijke argumenten een buslijn wordt opgeheven zonder deugdelijk alternatief. Met elkaar streven we naar verbeterde mobiliteit en leefbaarheid. Kortom, reageer.

Scroll naar boven