* Reanimatie redt levens, spelregels hulpverleners gewijzigd

De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) heeft vanwege Corona de spelregels veranderd.

Voorheen moest een AED-burgerhulpverlener binnen een jaar een herhalingscursus volgen om geregistreerd te blijven. Dat is niet meer zo. Bij HartslagNu (HSN) wordt alleen nog de datum van de basiscursus geregistreerd. Belangrijk bij reanimatie is namelijk vooral dat de burgerhulpverlener zeker en vaardig is.

Voor burgers die al 20 jaar lang een reanimatietraining volgen is een jaarlijkse cursus veel minder nodig dan voor bijvoorbeeld startende burgerhulpverleners, die graag nog wat zekerder willen worden en het liefst zelfs wel 2x per jaar een opfrisser willen.

Trainingen

Dit wil niet uiteraard niet zeggen dat er (na de basiscursus) geen herhalingscursussen meer gevolgd hoeven worden! Het advies vanuit de NRR en ook HSN aan iedereen is om te zorgen dat de reanimatiekennis en –vaardigheden op peil blijven. Echter hoe en wanneer is nu meer aan de burgerhulpverlener zelf.

Niet alle cursisten hoeven dus jaarlijks de training te volgen. We blijven ze wel jaarlijks aanbieden, maar dan voor een kleiner aantal mensen en maximaal 6 personen per training. Tussendoor kunnen de cursisten de reanimatie-app van de Hartstichting doornemen, of via HartslagNu.nl of door naar een uitleg video als deze te kijken: https://youtu.be/wMyU4DOcqJo Er komen zeker weer nieuwe trainingen in 2022; de data volgen later.

Donatie

We hebben opnieuw het aantal AED’s geïnventariseerd en bijgewerkt. Bewoners van Harfsen en Kring van Dorth worden met klem opgeroepen om voor dit doel te doneren. Immers, hoe meer AED’s en hoe meer getrainde reanimeerders, hoe meer levens we kunnen redden. Uw bijdrage kunt u storten op NL28RABO 0301 4136 65 t.n.v. Plaatselijk Belang met vermelding AED.

Scroll naar boven