SamenLoop voor Hoop

Graag delen we volgend bericht:

Beste dorpsraad, bestuursleden,

Mijn naam is Peter Noordanus uit Exel en ik ben voorzitter van de SamenLoop voor Hoop gemeente Lochem 2020. In november 2018 kreeg mijn vrouw Monique borstkanker. Onze wereld veranderde plotsklaps in een rollercoaster met een onbekend eind.  De kwaadaardige tumoren bleken gelukkig behandelbaar en op dit moment is ze kankervrij. De behandeling en medicatie waren gestoeld op de laatste inzichten en beschikbare medicatie die zijn verkregen uit recent onderzoek dat werd gefinancierd door KWF kankerbestrijding. Onze wereld ziet er nu een stuk beter uit dan een jaar geleden, maar in te veel gevallen is de ziekte kanker nog onvoldoende te temmen. 40 % van alle kankerpatiënten  overlijdt binnen 10 jaar. En dat getal moet naar nul.

Om die reden hebben Monique en ik, net als een grote groep vrijwilligers uit alle hoeken van de gemeente Lochem, besloten ons dit jaar in te zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Eén op de drie mensen krijgt kanker en daarom kent iedereen wel iemand die door de ziekte is getroffen. Onze gemeente Lochem is daarop geen uitzondering. Samen met de andere vrijwilligers, allen met hun eigen verhaal rondom kanker, organiseren we een evenement om veel geld op te halen. Minder kanker, meer genezen en een betere kwaliteit van leven tijdens en na de ziekte. Dat is wat we willen bereiken.

SamenLoop voor Hoop

Het evenement heet de SamenLoop voor Hoop Gemeente Lochem, en wordt gehouden in het weekend van 11 en 12 juli op het terrein van Adventure Eefde (kartbaan). Het is de 1e keer dat dit in onze gemeente plaatsvindt. Een primeur dus! We hebben er voor gekozen dit evenement niet aan een specifieke kern te koppelen om de eensgezindheid in de hele gemeente t.a.v. de strijd tegen kanker vorm te geven. De SamenLoop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die met kanker te maken heeft gekregen. Tijdens een 24 uur durende wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij de ziekte én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor kankeronderzoek. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers  georganiseerd en een deel van de opbrengst wordt besteed aan lokale doelen.

Meedoen

Dit evenement kan niet zonder deelnemers, de wandelaars. Wij zoeken teams of individuele deelnemers om aan de 24 uurs wandelestafette deel te nemen. Inschrijfkosten zijn € 15 p.p. en daarvoor krijg je ook het speciale deelnemers T-shirt. Wij vragen jullie om dit initiatief binnen jullie kern onder de aandacht te brengen. Hoe mooi zou het zijn als er team van bedrijven, verenigingen of particulieren uit jullie kern meelopen met onze SamenLoop. Jullie kunnen ook nog op een andere manier helpen: Sponsoring van deelnemende teams of acties. Ook op deze manier draag je bij aan het uiteindelijke resultaat.

Meer informatie

Op onze website (samenloopvoorhoop.nl/lochem) vinden jullie meer informatie en achtergronden. Ook kun je je hier eenvoudig inschrijven.  Hier kan ook rechtstreeks gedoneerd worden voor één van onze acties of teams. Hebben jullie nog vragen of willen jullie meer informatie, neem dan contact met ons op. Dit kan via lochem@samenloopvoorhoop.nl.  We komen graag langs voor meer informatie. Wat dacht je van een infoavond in jullie kern?

Doen jullie met ons mee  en kunnen wij op jullie steun rekenen?

Met vriendelijle groet

Peter Noordanus

Voorzitter SamenLoop voor Hoop gemeente Lochem

PS: Voel je vrij om deze mail door te sturen naar iedereen die mogelijk geïnteresseerd is. Delen wordt gewaardeerd.

Scroll naar boven