* Oorlogsvoorwerpen WO2 gezocht

Oorlogsvoorwerpen WO2 gezocht voor inventarisatie en tentoonstelling

Op 4 en 5 mei a.s. wil de Historische Vereninging Elf Marken uit Gorssel (contact: Piet Meininger) in samenwerking met een verzamelaar en de Oranjevereniging van Harfsen een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Harfsen organiseren in “Ons Gebouw” te Harfsen.

In Harfsen en de nabij gelegen dorpen in de regio heeft zich tijdens de oorlog en de bevrijding veel afgespeeld. Te denken valt o.a. aan: wapendroppingen door het verzet; het bieden van schuilplaatsen aan onderduikers; de verzetsgroep rondom o.a. Gerrit Slagman; de V1 lanceringen bij Harfsen en Joppe, de Operatie Cannonshot, de Canadese IJssel oversteek, gestart vanuit Gorssel; zware gevechten bij de bevrijding van Oud Harfsen, die ervoor gezorgd hebben dat het dorp Harfsen na de oorlog noordelijker werd herbouwd.

Veel oorlogsvoorwerpen liggen nog altijd vergeten op zolders, in schuren of kelders maar kunnen desondanks voor de organisatie van grote betekenis zijn. Particulieren met oorlogsvoorwerpen wordt gevraagd om voor regionale inventarisatie en eventuele expositie contact met de organisatie op te nemen. Gedacht kan worden aan militaire voorwerpen van de Canadese, Duitse en Nederlandse legers, zoals: helmen, uniformen, insignes, uitrustingsstukken, munitiekisten, etc. Verder is er ook belangstelling voor objecten die te maken hebben met het verzet, collaboratie, het dagelijkse leven in bezettingstijd en de bevrijding. Documenten, zoals brieven, affiches, foto’s, etc. Alle reacties worden discreet behandeld.

Voor inventarisatie, aanmeldingen, verhalen of tips of het vinden van een goed thuis voor uw oorlogsvoorwerp(-en) kunt u vrijblijvend contact opnemen met de organisatie:
T: 06-51606500 Email: harfsen4045@gmail.com en/of: pietmeininger50@gmail.com

Scroll naar boven